Aquest lloc web utilitza galetes. Més informació

Activitats literàries

XV Trobada d’Escriptors al Pirineu

27/06/2008
29/06/2008
Activitat gratuïta

És un fet excepcional que durant quinze anys els Pirineu hagi passejat més de cent cinquanta escriptors per a convertir-lo en un referent literari especial. Aquest anys 2008 s’ha celebrat a la Seu d’Urgell la quinzena edició de les Trobades d’escriptors al Pirineu que varan iniciar-se de la mà del Consell Cultural de els Valls d’Àneu l’any 1994 i que va comptar posteriorment amb el suport del Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida i del Grup d’Estudis de Llengua i Literatura de Ponent i del Pirineu. Durant aquests anys i tal com ja ha escrit reiteradament el crític Àlex Broch s’ha passat de l’esperit d’Àneu a convertir el Pirineu en el nostre Olimp particular tot creant un imaginari col·lectiu. Tot un univers simbòlic que s’ha concretat en els llibres de els Trobades i les antologies literàries.

XIV Trobada d'Escriptors

I com a homenatge per aquesta cursa literaria Pirinenca , La revista “Viure als pirineus”, ens ha ofert en el número de Juny d’aquest any, un suplement central amb 16 pàgines dedicades a les “Trobades d’escriptors”en els seus 15 anys d’existència. L’article recull, una mostra de tots el cartells que durant 15 anys s’han fet per les trobades, les portades de totes les publicacions que s’han publicat amb el recull de les narracions dels escriptors, i les fotografies fetes per el fotògraf Joan Blanco dels participants de cada edició.

També s’hi inclouen una serie d’entrevistes amb personatge destacats relacionats amb la cultura Pirenaica com: en Ferran Rella, l’Isidre Domenjó, en Pep Coll, l’Albert Vilaró, en Joan Obiols, en Ramon Sistac, l’Alex Broch, l’Isidre Cónsul i en Raul Valls.

Tots ells ens ofereixen la seva visió d’aquestes trobades nascudes amb l’objectiu de vendre el territori a partir dels escriptors, i de familiarització i reconeixement literari de l’espai Pirinenc.

trobada-15
XV Trobada d'Escriptors